Akostné plechy a ich význam pre priemysel

Plechy vyrobené z vysoko kvalitnej ocele sa používajú v mnohých priemyselných odvetviach, najmä v stavebníctve.
Tieto typy produktov je viac, čo zvyšuje možnosť ich vhodné prispôsobenie konkrétnym potrebám a účelu.

V ponuke spoločnosti MTM Stal k dispozícii sú kvalitné plechy v tabuliach. Maximálna veľkosť tabuľa je 2500 x 6000 mm. Rozsah hrúbky plechu je od 20 mm do 300 mm.

Stručná charakteristika kvalitných plechov

Plechy vyrobené z kvalitnej ocele sa vyznačujú predovšetkým vysokou mechanickou pevnosťou. Môžu byť podrobené rôznym technologickým úpravám, vďaka ktorým získajú ďalšie vlastnosti, napríklad vysokú odolnosť proti korózii. Vykazujú tiež odolnosť voči atmosferickým zmenám. Vďaka tomu môžu byť úspešne použité napr. Pre vytváranie strešných krytín.

Plechy sa robia v automobilovom, ťažobnom a strojárenskom priemysle. Je základným Konštrukčným prvkom mnohých strojov a zariadení. Výkaly, beriete to, ktoré máte v stavebníctve, sú pre pre tvárnenie a otvorené spracovanie. Snáď ju ľahko rezať, závitové, frézovať, valcovať do trubky atď.

Plechy z rôznych akostí ocele

  • Plechy S355J2

Jedná sa o plechy vyrobené zo zvárané ocele so zvýšenou pevnosťou. Používa sa v prípade rôznych zváraných konštrukcií a zahrievacie. Používa sa okrem iného na vykonanie nádrže, tlakové potrubie alebo súčasti používané za znížených teplôt.

  • Plechy C45

Tieto plechy sú vyrobené z nelegovanej ocele pre tepelné spracovanie. Je ťažké zvárať oceľ a súčasne ľahko spracovať.

  • Plechy 41Cr4

V tomto prípade máme teda čo do činenia S chrómovanými oceľovými plechmi pre tepelné zlepšenie a kalenie povrchu. Je ťažké zvárať oceľ a ľahko ju mechanicky spracovať.

  • Plechy 42CrMo4 + QT

Ten plech je vyrobený z ocele pre tepelné zlepšenie a kalenie. Je jednoduchý v mechanické a tepelné spracovanie. Nie je vhodné pre zváranie. Vyznačuje sa veľmi vysokou životnosťou.