Čo je to sústruženie ocele?

Sústruženie ocele je proces založený na obrábanie materiálu pomocou sústružníckych nástrojov. Oceľ namontovaná na rukoväť sústruhu, ktorý kladie materiál k rotácii. Sústruhové nôž sa posunie rovnobežne alebo kolmo na os spracovanie, presne odstraňuje vrchnú vrstvu materiálu, čím sa z ocele získa požadovaný tvar.
Sústruženie to inak obrábanie řeznými.Celý proces sa môže v konkrétnych situáciách mierne líšiť. Niekedy sa používa viac ako jeden počet sústružníckych nástrojov, ktoré sú namontované spoločne na držiaku sústruhu. Ponuka

Sústruženie ocele je veľmi efektívny a presný proces. Vďaka tomu je možné materiál manipulovať takým spôsobom, aby získať z neho požadovaný tvar, prispôsobené do projektu a preferenciám zákazníka. V tomto procese sa získavajú kužeľové, valcové a guľové povrchy, a preto sa v priemyselnom sektore široko používa sústruženie ocele. Cez orezávanie vyrábajú sa konštrukčné prvky stroja, kde je to často dôležité význam má verná reprodukcia detailov. Okrem toho je unikátny, že sústruženie je opakujúci sa systém, kde použitia rovnakých parametrov sústruhu umožňuje výrobu rovnakých oceľových prvkov v podstate nekonečne veľakrát. Je tiež potrebné poznamenať, že rezací proces môže byť použitý sústruhy rôznych vzorov okrem iného čeľuste, upínanie, revolver, kotúč, karusel a poloautomat.

Druhy sústruženie ocele

V závislosti na tom, ako sú nastavené nože vzhľadom k osi spracovanie materiálu, možno rozlíšiť niekoľko základných typov rezanie:

  • Sústruženie predĺžený, ktorý zahŕňa paralelné pohyb noža pozdĺž osi rotácie ocele a odstránenie hornej vrstvy,
  • Priečne sústruženie, nôž sa pohybuje kolmo k osi ,,
  • Tvarové sústruženie, kde je nôž umiestnený podľa vzoru pomocou tvarových nožov.

Efektívne spracovanie ocele je spojené nielen s dobre vybaveným strojovým parkom a kvalitným vybavením, ale aj s najlepšie vyškoleným personálom, ktorý dobre pozná vlastnosti ocele tak, aby správne vybral parametre, ako je posuv alebo rýchlosť rezania obrobku. Výsledkom je, že oceľové prvky by mali byť zakúpené len od osvedčených a renomovaných výrobcov zaručujúcich vysokú kvalitu výrobkov.

toczenie stali