Oceľové hrubostenné rúrky - špecifickosť a použitie

Hrubostenné oceľové rúrky sa vyznačujú vysokou pevnosťou a mimoriadnou odolnosťou voči mnohým vonkajším faktorom a mechanickým zranením. Vďaka svojim vlastnostiam sú široko používané v rôznych priemyselných odvetviach.

Najdôležitejšie vlastnosti oceľových hrubostenných trubiek

Hrubostenné rúrky sú vyrobené z rôznych druhov ocele, čo do značnej miery určuje ich vlastnosti a následné použitie. Medzi najdôležitejšie vlastnosti patrí odolnosť proti korózii, takže môžu byť použité v prostrediach s vysokou úrovňou vlhkosti.

Medzi najdôležitejšie parametre hrubostenných oceľových trubiek patrí tiež oválnost a ťažnosť. Zaručujú tiež rozmerové tolerancie, takže hodnoty uvedené v špecifikáciách potrubia sú v súlade s požiadavkami na použitie.

Hrubostenné rúrky sú vytvorené predovšetkým pre priemyselné aplikácie. Výrobcovia preto ponúkajú výrobky, ktoré spĺňajú vysoké priemyselné požiadavky a umožňujú efektívnu a bezpečnú inštaláciu.

Príklady použitia hrubostenných oceľových trubiek

Ako už bolo spomenuté, hrubostenné oceľové rúry majú široké priemyselné využitie. Predovšetkým sa používajú v energetickom a lodiarskom priemysle. Používajú sa tiež ako kryty pre vysokotlakové plynové potrubie a ďalšie potrubie. Používajú sa aj pri výrobe rôznych strojov a zariadení. Sú namontované v inštaláciách pracujúcich v podmienkach veľkých zaťažení statických aj dynamických.

Vzhľadom k svojej výnimočné trvanlivosti, Hrubostenné trubky hrajú v vykurovacích konštrukciách dôležitú rolu. Používajú sa v nových inštaláciách a veľmi často v prípade renovácie starších budov.

Hrubostenné oceľové rúrky v ponuke spoločnosti MTM Stal

V ponuke spoločnosti MTM Stal zahŕňa široký výber hrubostenných rúrok s priemermi od 60,3 mm do 812 mm a hrúbkach stien od 6,3 mm do 100 mm. Hrubostenné rúrky sa predávajú v obchodných úsekoch, rovnako ako presne definované podľa rozmerov zákazníka.